Biscaya på kryss og tvers

Etter en hyggelig kveld med Guinness i Cork. Dro vi tidlig om morgenen mot La Coruña i Spania. Etter ca to døgn i sjøen fikk vi en dårlig værmelding, så vi la kursen mot Franskekysten istedet.Nærmere bestemt Camaret utenfor Briest.


solnedgang i Camaret.

Camaret var en hyggelig liten landsby med god mat som crepe, baguett og croassaint. Oppholdet vårt i gjestfrie Skottland og Irland ble fort satt i kontrast da vi ankom Frankrike. Inntrykket ble fort at franskmenn var arrogante og lite opptatt av turister, Men i gjengjeld hadde klimaet blitt betydelig varmere. Etter to dager i Frankrike satte vi på nytt kursen mot Spania. Denne gangen mot Gijon.

 
bading i Biscaya.

Halvveis til Spania bestemte vi oss for å stoppe for å bade. Badingen ble fort avbrutt da Jakob fikk øyet på en hai som svømte under båten.

 

 

 

Jakob prøver seg som naturfotograf.

 Gijon i siktet.

Vi ankom Gijon på Fredag, og dro ut for å feire bursdagen til Jakob. Vi oppdaget at Gijon bød på mye festing og lange netter, noe vi ikke hadde noe imot. Dagen etter var det Gaute sin tur til å bli feiret noe som resulterte i en tøff søndag morgen. Alt i alt ble det en dyr helg for alle. På søndagen og idag  tok vi med de to surfebrettene vi har og besøkte Gijon's berømte surfestrand. 

Imorgen tidlig drar vi videre langs kysten. 

Adios! Røskjegg og Co

16 kommentarer

Toni Makaroni

06.sep.2011 kl.11:23

Note to crew: Når du ser hai, det er DA du skal bade. Vondt å se den og svømme med den mens dere er oppi båten...

tante te

06.sep.2011 kl.13:20

Må bare bruke et kraftuttrykk; GURI MALLA FOR EN DIGER HAI...jamen godt at dere så den i tide !!!

Morra til Gaute

06.sep.2011 kl.16:42

Herlig med oppdatering, det kan vi like. Til tante Te sin trøst så ser det ut for meg at bildet er av en delfin og ikke haien dere så ....Ser frem til mer, god bør videre langs herlige Spanskekysten. Eirill

Morra til Jakob

06.sep.2011 kl.19:33

Så bra innlegg igjen. Dette høres jo bare fantastisk ut- haier til tross. God tur videre langs Spania. Gleder meg allerede til neste blogginnlegg og fine bilder!

Faren til Jakob (Kaptein Ahab fra Tyskland)

07.sep.2011 kl.00:18

Først og fremst: Gratulerer med dagen til Gaute (hadde ikke noe opplysning om Gautes fødselsdato før, beklager).

Men med den franske statspresidenten (jfr. thans tidligere kommentar) er jeg "trist" - at vår sønn skriver "croissant" som han gjorde. Til tross at vår sønn ble dåpt i Nice (i en dansk-norsk menighet, i en mer enn stemmningsful gudstjenst med kjølet rosévin og cannapés (Jakob: Husk skrivemåte av cannapé, det er viktig i yrkessammenheng).

Siden menigheten hvor Jakob ble dåpt lo bare 10 km utenfor Monaco kunne svigerforelderne hilse på de berømteste skatteflyktninger blant de norske skipsreder, siden de kjente de alle fra Dagbladet og VG.

Apropos myndigheter, Jakob: Jeg har sendt deg noe viktige opplysninger på din e-post-account, om VISA-proseduren til USA, som kan avklares i Casablanca. Men hvis ikke du klarer det i Marokko burde jeg hvite hvilke stasjoner dere tar i utsikt i Karibien.

Jeg gleder meg å leser mere, før dere krysser Atlanterhavet - og kompliment for deres naturfotografier: Med den "Auslöseverzögerung" av en modern digitalkamera er det mesterlig å ha truffet delfinen!!

Katsushika Hokusai

07.sep.2011 kl.02:37

The dolfin photo is a remarkable citation of one of the most famous classic japanese artworks:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/The_Great_Wave_off_Kanagawa.jpg

Congrats.

Monne

07.sep.2011 kl.11:32

"Morra" til Gaute ser forskjell på Hai og Delfin, hun er gløgg !!!

God tur videre gutter.

Kaptein Ahab

07.sep.2011 kl.14:24

Beklager min tidligere kommentar - jeg var ikke klar over at det er evtlt. forskellige forfattere som skriver de morsome og spennende innleggene. Ikke bryr dere om franske skrivemåter, jeg klarer ikke feilfri norsk heller!

Horatio Hornblower

08.sep.2011 kl.00:41

Leider kann ich den Text nicht verstehen, aber das Delfin-Bild ist spitze.

Jan Otto

08.sep.2011 kl.21:07

En forsinket gratulasjon til Gauta fra oss.

Fin om dere gir oss alle tips om kommende bursdager.

Fin blogg igjen. Gleder oss alltid til å lese dem.

Fortsett å se opp for hai før bading. Det er farliger å bli helt eller delvis spist av hai enn å bl skremt av noe som ligner.

God seilas videre!

mvh

Camilla

09.sep.2011 kl.00:02

Jeg har bursdag på 9/11. Takk.

Knut Erik

14.sep.2011 kl.08:44

Update!!

Inger Marit

14.sep.2011 kl.11:21

Jeg kan melde at Jakob opplyste på telefon i går kveld at de lå for anker utenfor en liten by i Spania og at de hadde det strålende. Årsaken til den relativt sjeldne blogg-updaten er visstnok at det koster så mye med nett-tilgang. Godt de har god økonomistyring, skjønt selvsagt litt synd for oss bloggfansen å rammes av nedskjæringer allerede nå. :-)

Camilla fra Mandal

14.sep.2011 kl.22:02

Helt enig.

Kaptein Ahab

18.sep.2011 kl.16:25

Update!

Per Jahren

21.sep.2011 kl.20:09

Har bloggerne gått seg helt vill i de spanske gleder?

Morfar til Syver

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits