Fotball, svensker og ran

Vi dro fra Isla de Cies torsdag kveld. Alt gikk på skinner helt til vi etter ca en halvtime møtte på tykk tåke. Tåken i seg selv var ikke noe problem, men alle fiskebåtene som rånet frem å tilbake ble vanskeligere og vanskeligere å få øye på. Ved hjelp av radaren kom vi oss ut av tåka uten å kræsje med en eneste fiskebåt.

Fredag formiddag seilte vi innover Rio Douro mot sentrum av Porto. Vi la oss midt i gamlebyen, ikke så langt fra de kjente Portvin destilleriene. I Vigo hadde noen nordmenn tipset oss om at Porto spilte mot Benfica, så første prioritet i Porto var å sjekke om det var flere billetter igjen. Etter en kort T-bane tur, sto vi utenfor The Estádio do Dragão, Portos hjemme stadion. Vi endte opp med å spare 20 euro per bilett ved å kjøpe dem svart, for 45 euro per. Eneste ulempen var at da jeg, Gaute og Syver sto blandt Portos hardeste supportere bak mål, satt Johannes med en haug med pensjonister på bakerste rad. Bak mål var det kinaputter, harsj og bluss som gjaldt for supporterne. En tradisjon vi ikke visste om var at da Porto scorte løp alle supporterne som sto i trappen nedover og moste alle i sin vei, blant annet Gaute og Syver. Dessverre utlignet Benfica til 2-2 få minutter før slutt, noe Porto supporterne tolket som tap. 

Da vi kom tilbake til båten hadde en svensk båt kalt Tua Tua lagt seg ved siden av oss. Og ikke mye senere dukket svenske Pontus opp. Han og samboeren Maleeh var på tur, uten og vite hvor de skal, eller når de skal hjem. De hadde besøk av et par venner, svenske Pal og norske Hilde. Ettersom at det var fredag kveld, bestemte vi oss for å sjekke utelivet i Porto sammen med crewet fra Tua Tua. Utelivet var bra og nok en gang ble det sen kveld for alle.  

Lørdag kveld var vi nok en gang ute, men denne gangen ikke like vellykket. Etter et par timer var vi på vei gjennom en park hvor vi møtte tre lokale gutter på vår alder. Plutselig skulle de ha en euro av Syver. Syver nektet, og vi snudde oss for å gå videre, da han ene tok tak i armen min og skulle ha alle pengene mine. Jeg rev meg løs og ba han dra til helvete, før Syver, Johannes og Gaute oppfattet hva som skjedde og kom tilbake. De var uten våpen og i mindretall, så vi var overasket over hvor frekke de var. Et minutt og noen stygge ord senere kom en politibil kjørende forbi, og ranerne forsvant rimelig raskt, ikke et øre rikere. 

Søndagen slappet vi for det meste av, samt en tur gjennom byen. Senere i dag drar vi litt nordover igjen, til en marina, for å fylle diesel og vann i tillegg til å få vasket noen klær. Deretter er planen å seile sørover mot Lisboa.


Alt i alt har vi kost oss i Porto, men gleder oss samtidig mer og mer til Lisboa.

 

Sneiks

Jakob og co!

8 kommentarer

Farmor (til Jakob)

27.sep.2011 kl.23:49

Kanskje jeg kan være først ute denne gangen? Well done, boys! Ser ut som dere klarer det meste - fra tåke til bøllete amtørranere, som naturligvis ikke visste what - or rather who - they were up against! Festlig å følge deres ferd, og kommende uke: Se opp for cruisebåt - LA BELLE DE L'ADRIATIQUE - i Adriaterhavet (skulle dere forville dere dit) for om bord står Farfar og jeg klare til å spendere en lukullisk middag på dere!

Knut Erik

28.sep.2011 kl.13:22

hvordan ser dette ut gutter??

Knut Erik

28.sep.2011 kl.13:24

forrige ble feil, sjekk denne!!

http://www.youtube.com/watch?v=D73TQs_EBp0

Kaptein Ahab fra Tyskland

30.sep.2011 kl.20:09

Jeg leser med bekymring at det er flere farsler bortsett fra bølgene, været og Camilla. Vellykket denne gangen, med i senest karibien p.g.a. drogeproblematikken kan dere ikke lengre gå ut fra at ranerne kommer ubevåpnet. Jeg anbefaler å ha med seg to forskjellige lommebøker ... og å gir bort den med småpengene.

Forøvrig: Flott motorsykkel, jeg tipper på 80-tallet :-)

Philip Gudim Strøm

03.okt.2011 kl.17:11

Ser bra ut gutta ! spennende å følge ferden ! og Gaute du kler skjegget :)

Camilla

09.okt.2011 kl.01:01

Helt enig.

Farmor (til Jakob)

10.okt.2011 kl.17:28

Jakob: Vet du hvor skruene til vinterdekkene befinner seg?? Farfar finner dem ikke. Har du funnet din mobil? - Så etter dere i Adriaterhavet, men forgjeves ..... Venter spent på neste blogg.

Savner Jakob:(

16.okt.2011 kl.23:42

Høres ut som dere storkoser dere! Savner deg utrolig Jakob og gleder meg sånn til å se deg i gjenn!! Kos dere videre;)

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits